Hyvä tietää

 • HYVÄ TIETÄÄ

Tervetuloa mökkilomalle!

Toivomme Sinun viihtyvän mökillämme. Seuraavassa muutamia ohjeita, jotka Sinun lomavieraana on hyvä tietää.

 • Mökki on viikkovarauksissa käytössäsi tulopäivästä klo 15.00 lähtöpäivään klo 12.00 ellei muuta sovita. Viikonloppuvarauksissa mökki on käytössäsi sunnuntai-iltaan klo 20 saakka. Tulo- ja lähtöajoista voi sopia isäntäväen kanssa.
 • Mökkiä saa käyttää korkeintaan niin monta henkilöä kuin mökissä on vuodepaikkoja ja montako henkilöä on ilmoitettu mökille saapuvaksi.
 • ÄLÄ TUPAKOI SISÄLLÄ ! Tupakannatsat eivät kuulu pihamaalle eikä järveen.
 • Vuodevaatteet, matot ja kalusteet on tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön. Vältä ulkojalkineiden käyttöä sisätiloissa.
 • Onkiminen ja pilkkiminen kuuluvat jokamiehen oikeuksiin. Viehekalastusta varten on maksettava valtion kalastuksenhoitomaksu sekä paikallinen kalastuslupa tai läänikohtainen viehelupa.
 • Vedä soutuvene aina käytön jälkeen rannalle tai kiinnitä se muuten kunnolla.
 • Ole varovainen avotulen kanssa. Nuotioita ei saa tehdä ilman isäntäväen lupaa. Muista sammuttaa pihatulet, roihut ja kynttilät ennen nukkumaanmenoa tai mökiltä poistumista.
 • Sulje takan pelti vasta sen jälkeen, kun hiillos on kunnolla sammunut. Jollei pelti ole kiinni, talvisaikaan mökki kylmenee. Isäntäväki opastaa pyydettäessä takan käytössä. Käytä polttopuita harkiten. Vuokrapaljun käyttö sovittava etukäteen isäntäväen kanssa. Puiden käytöstä lisämaksu.
 • Selvitä mökin poistumistiet hätätilanteita varten. (Merkitty vihreällä poistumisnuolella)
 • Hätätilanneohje löytyy mökin seinältä
 • Mökeissä on palo- ja häkävaroittimet. Älä poista hälyttimiä käytöstä. Ilmoita, jos hälyttimessä vika tai häiriö.
 • Älä sulje lämmitystä pois päältä lähtiessäsi
 • Mökiltä lähtiessä jätä avain sovittuun paikkaan tai oveen.
 • Mökiltä lähtiessä tuo kuivat puut seuraavaa asiakasta varten.
 • Jos mökissä on lomasi aikana rikkoutunut jotain tai mökki on jätetty epäsiistiksi, olet korvausvelvollinen. Korvauksen suuruus sovitaan isäntäväen kanssa. Vaikka olisit etukäteen tilannut ja maksanut loppusiivouksesta, mökki on silti jätettävä siistiin kuntoon: astiat tiskattava, huonekalut laitettava paikoilleen jne.
 • Ilmoita isäntäväelle puutteista ja sattuneista vahingoista mahdollisimman pian, jotta asia voidaan korjata. Teemme parhaamme, että paikat pysyisivät kunnossa ja seuraavankin asiakkaan loma alkaa hyvin.
 1. Avaa aina pelti ennen sytyttämistä
 2. Avaa myös alaluukku
 3. Käytä sytyttämiseen pieniä puita
 4. Sytytysnesteiden käyttö on ehdottomasti kielletty
 5. Älä jätä palavaa tulisijaa valvomatta
 6. Tulen sammuttua, älä sulje peltiä liian aikaisin. Tulisijaa on pöyhittävä eikä punaisia hiiliä saa näkyä.
 7. Liian aikainen pellin kiinnilaitto aiheuttaa häkämyrkytyksen

Sinä itse huolehdit mökin siivouksesta loman aikana ja sen päättyessä. Ole ystävällinen ja varmista, että mökki on yhtä siisti lähtiessäsi kuin saapuessasi:

 1. Jäähtyneet tuhkat poistetaan takasta ja puukiukaan arinalta ja kuljetetaan niille varattuun kannelliseen astiaan. Ethän tyhjennä tuhkia maastoon.
 2. Mökki siivotaan, lattiat imuroidaan ja pestään. Astiat tiskataan ja laitetaan paikoilleen. Huonekalut järjestetään paikoilleen.
 3. Kaikki jätteet ja roskat viedään pois mökistä niille varattuun jätepisteeseen. Kuivajäte, biojäte sekä lasi-ja metallijätteet lajitellaan.
 4. Vene vedetään rannalle ja kiinnitetään asianmukaisesti. Pohjatulppa aukaistaan ja airot nostetaan veneeseen. Veneilyliivit tuodaan sisälle.
 5. Ikkunat ja ovet suljetaan.

Yli 200 euron varauksista varausmaksu 20% vuokrasta. Loput 4 viikkoa ennen varauksen alkua.

Peruutusehdot:
Sesonkiaikoina: Asiakkaan maksettavaksi -> peruutus 8 vkoa ennen: asiakkaan maksettavaksi jää varaus- ja laskutuskulut 10 euroa -> peruutus 4 vkoa ennen: 20% vuokrasta -> peruutus 2vkoa-2 vrk ennen: 50 % vuokrasta -> sesonkiaikana peruutus alle 2vrk ennen: koko vuokra.
Muina aikoina: peruutus 4 vkoa ennen: varaus- ja laskutuskulut 10 euroa -> peruutus 2 vkoa ennen: 20% vuokrasta -> peruutus alle 2 vkoa ennen: 50% vuokrasta.

Loppusiivous (100 euroa) tilattava etukäteen.
Mikäli mökki on jätetty siivoamatta tai jotain on rikottu, omistajalla on oikeus laskuttaa siivouksesta vähintään kaksinkertainen siivouslasku ja rikotuista paikoista jälkikäteen. Lasku on perintäkelpoinen.
Mikäli todetaan, ettei asiakas ole käyttänyt liinavaatteita vuoteissa, niin siitä laskutetaan 20 euroa henkilöltä.

Saapumisaika 21:00- 8:00 välisenä aikana, lisämaksu 40 euroa.